Капитанът на Специя Петко Христов пропусна гостуването срещу Сасуоло миналата събота в първенството на италианската Серия В, което завърши без гол, поради проблем с дясното коляно. Вчера обаче той поднови тренировки, макар и с повишено внимание, заедно с останалите от групата и прави всичко възможно да се възстанови, пише ilrestodelcarlino.it.

След седем кръга от началото на сезона във второто ниво на италианския футбол, тимът на Специя единствен е без поражение, като има три победи и четири равенства. С 13 точки те заемат 2-о място, на 3 от лидера Пиза и 1 пред преследвачите Бреша и Сасуоло.

В събота от 16:00 часа Специя посреща Реджана, а според cittadellaspezia.com "българският бранител ще бъде оценяван всеки ден от лекарския щаб на тима на Лука Д'Анджело, който в петък вечерта ще реши дали да извика Христов или не. Решението ще бъде взето в зависимост от това как ще се развие останалата част от седмицата. Тъй като след това има прекъсване заради мачовете за националните отбори, никой в клуба не иска да поема повече рискове от необходимото".

Отличните изяви на Христов и на останалите от отбраната на тима бяха оценени от специализираните сайтове в Италия. Юношата на Славия попадна в класацията на най-добрите централни бранители в Серия В и се нарежда към края на септември на 5-о място по средна оценка. Пред него са Томазо Д'Орацио (Козенца), Валерио Мантовани (Бари), Рафаеле Пучино (Бари) и съотборникът му в Специя Никола Бертола.