Наполи постигна комфортна победа с 2:0 в домакинството си Монца в двубой от шестия кръг на италианската Серия А, след която тимът се завърна начело в класирането. И двете попадения паднаха през първата част, когато Матео Политано откри в 22-ата, а Хвича Кварацхелия удвои и оформи крайния резултат в 33-ата минута.

Партенопеите бяха по-активни в началото и успяха да поведат в 22-ата минута, когато Матео Политано опита пас към Ромелу Лукаку, топката бе пресечена от защитник, който, обаче, я отклони отново в краката на Политано, който напредна и от малък ъгъл успя да я прати във вратата за 1:0.

В 33-тата минута резултатът бе удвоен и отново домакините след доза късмет. Първо, вратарят Стефано Турати сгреши при изнасянето на топката и я подари на Андре Замбо-Ангиса. След това удар на Скот Мактоминей бе блокиран от защитник, но само за да отклони топката в краката на Хвича Кварацхелия, който я прати във вратата за 2:0.

Снимки: Gulliver/GettyImages
96 снимки

През второто полувреме положенията пред двете врати бяха по-малко. Все пак, в 55-ата минута, Мактоминей бе близо до гола след изстрел с глава отблизо, но не уцели вратата.

Шест минути по-късно и Монца пропиля добра възможност, като Даниеле Малдини от фаул стреля опасно близо до вратата.

В 88-ата минута Наполи вкара и трети гол чрез Джакомо Распадори, но той не бе признат заради засада.

В крайна сметка Наполи се поздрави с победата и с актив от 13 точки отново е лидер в класирането. Монца пък остава на предпоследното 19-о място с три пункта в актива си.