Лацио победи Болоня с 2:0 в последния мач от осмия кръг на Серия А, и излезе на второ място в класирането.

Еди Рея и момчетата му продължиха с успешното си представяне и след като взеха римското дерби миналата седмица, и точка в Лига Европа в четвъртък, нямаха особени проблеми на „Стадио Дал`Ара“. Както и в останалите мачове в Италия днес, и този стартира с минута мълчание в памет на загиналия пилот от MotoGP Марко Симончели. Симончели е роден в градчето Католика, близо до Болоня.

Лацио поведе в 23-та минута, с доста късмет, и подарък от домакините. Пряк свободен удар на Ернанес бе отклонен в мрежата от коляното на Роберт Акуафреска. Акуафреска от своя страна имаше най-добрите положения и от другата страна, но така и не успя да реализира.

Лацио удвои преднината си веднага след подновяването на играта, когато Джибрил Сисе изведе Сенад Лулич, и той успя да провре топката между бранителите на Болоня за 0:2.

Опитите на домакините да се върнат в мача бяха съсредоточени главно в статични положения, но Маркети внимаваше и не допусна изненада.

Сисе имаше две положения в края на мача да направи победата на Лацио класическа, но първият му шут прелетя покрай вратата, а в другия случай топката бе избита от Алиарди.

Лацио има 14 точки, една по-малко от лидера Удинезе, и една повече от третия Ювентус. Болоня е на предпоследно място с четири точки в актива си.


szólj hozzá: Bol 0-2 Laz