Ювентус се наложи с 1:0 при гостуването си на Лацио в дербито на 13-я кръг на Серия А, и излезе начело във временното класиране с 25 точки в актива си, а освен това и с мач по-малко от следващите го Удинезе и Лацио.

Една грешка коства много на римляните, и даде максималния резултат за Юве, който продължи добрите си традиции на „Олимпико”. Лацио пък показа, че тенденцията да не може да печели, когато допусне гол, както е в последния месец и половина, продължава. „Небесносините” все още са без няколко контузени футболисти, а наставникът Еди Рея заложи на Томазо Роки да води атаката му срещу Юве, вместо Джибрил Сисе.

От другата страна Антонио Конте, макар че Юве създаваше и положения, бе заложил главно на търпението и изчакването, и ходът му се увенча с успех в 34-та минута. Тогава Джиджи Буфон отрази удара на Ернанес, но докато защитата на Лацио се изтегли обратно, Матри и Пепе вече бяха в предни позиции, и последният получи отляво, и стреля точно през Федерико Маркети, за 0:1.

Лацио имаше и претенции за дузпа, за игра с ръка на Андреа Бардзали, но повторенията показаха, че не е имало умисъл за това.

Появата на Алваро Гонсалес, Джибрил Сисе и Джузепе Скули не промени ситуацията за домакините, които отправиха повече удари във вратата, но там неизменно бе Буфон. Лацио се бореше на предела на силите си, поне за изравнително попадение, на Ернанес удари и греда в 60-та минута. Натискът обаче не даде резултат, и към края на мача Ювентус дори имаше възможност да направи 2:0, но Маркети спаси удара на Емануеле Джакерини.


szólj hozzá: Lazio-Juve 0-1 Pepe

В другия съботен мач от Серия А, Единсон Кавани спаси точката за Наполи в Бергамо. Аталанта откри в 63-та минута чрез Денис, но Кавани направи 1:1 в продължението на редовните 90 минути, за да отърве своите от загуба.