Интер и Ювентус сътвориха невероятен голов спектакъл. Двата тима не успяха да се победят в Дерби Д‘Италия, но за сметка на това си вкараха осем гола за крайното 4:4. Срещата от 9 кръг на Серия А се игра на „Сан Сиро“.

С по две попадения се разписаха Пьотр Желински от дузпи преди почивката, а резервата Кенан Йълдъз успя да доведе срещата до равенство, разписвайки се в заключителната част от битката.

Интер и Ювентус остават разделени само от точка в класирането. "Нерадзурите" са с 18, докато Старата госпожа е със 17 пункта на третото място. Лидер пред двата тима е Наполи с 22.

В 14-ата минута Интер получи право да изпълни дузпа. Главният съдия Марко Гуида реагира незабавно на ситуацията. Въпреки това той проведе бърз разговор с рефера на линията, който очевидно е видял този момент от по-добра перспектива. Данило протегна крака си и фаулира Маркус Тюрам в наказателното поле, а след това точен за 1:0 от бялата точка бе Пьотр Желински.

В 20-ата минута на мача  Уестън Маккени намери по блестящ начин Душан Влахович, който отблизо засече топката за 1:1.

Само 6 минути по-късно настъпи пълен обрат в резултата. След отлична атака отдясно по нападението, Франсиско Консейсао напредна, навлезе навътре в наказателното поле, пусна майсторски към Тимъти Уеа, който отблизо засече за 2:1.

В 35-ата минута „нерадзурите“ дадоха да се разбере, че тимът няма да се предаде. Хенрих Мхитарян направи прекрасно двойно подаване с Тюрам, за да може арменецът да завърши за 2:2.

Отборът на Интер си върна аванса в 38-ата минута след втора дузпа в полза на тима. Пиер Калулу игра с ръка в наказателното поле, което галвният съдия забеляза и веднага отсъди. Точен за втори път от 11-те метра бе Пьотр Желински за 3:2.

Още на полувремето мачът влезе в историята, след като според статистиката за първи път в историята на италианското първенство, в мач между тези два съперника са отбелязани 5 гола през първата част.

В 53-ата минута Интер отново успя да стигне до гола за 4:2. След центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле, Дензъл Дъмфрис стигна до топката в наказателното поле, за да отправи точен удар.

Головото шоу не беше приключило и в 72-ата минута Кенан Йълдъз с индивидуална класа намали резултата на 3:4.

Ювентус направи почти немислимото, успявайки отново да изравни резултата, този път за 4:4. 19-годишният Кенан Йълдъз вкара за втори път, след като влезе като резерва, той пое топката след рикошет и от границата на малкото наказателно поле отправи мощен удар в долния десен ъгъл на Ян Зомер за 4:4.

Стартови състави:

Интер: Зомер, Павар, Де Врай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Желински, Мхитарян, Димарко, Тюрам, Лаутаро.

Треньор: Симоне Индзаги

Ювентус: Ди Грегорио, Камбиасо, Данило, Калулу, Кабал, Локатели, Фаджоли, Уеа, Маккени, Консейсао, Влахович.

Треньор: Тиаго Мота

Стадион: „Сан Сиро“

Съдия: Марко Гуида