Удинезе се изкачи на четвърто място в класирането на Серия "А" след заслужена победа с 2:0 над Каляри в домакински мач. Лоренцо Лука и Кийнън Дейвис отбелязаха головете, които помогнаха на отбора от Удине да си осигури трите точки.

Срещата започна активно и за двата отбора, но Каляри остана с човек по-малко още преди края на първото полувреме, когато Антоан Макумбу получи втори жълт картон за нарушение срещу Мартин Пайеро, което остави гостите с намален състав за повече от час. Натискът на Удинезе даде резултат в 38-ата минута, когато Лоренцо Лука откри резултата с прецизен удар с глава след отлично центриране от Хасан Камара.

През второто полувреме домакините засилиха контрола върху играта и държаха владението на топката, търсейки удобен момент да решат мача с втори гол. Каляри, въпреки че опита да се защитава компактно, не успя да създаде нито един точен удар към вратата на Удинезе. В 78-ата минута Йеспер Карлстрьом подаде извеждащ пас към Кийнън Дейвис, който се разписа със силен удар под напречната греда, с което осигури комфортния аванс за домакините.

С тази победа Удинезе има 16 точки и успя да измести Милан от четвъртото място, докато Каляри се нарежда на 15-а позиция с 9 точки. Любопитно е, че Удинезе е отборът с най-много голове с глава в петте водещи европейски първенства от началото на сезона, доказвайки, че може да бъде заплаха във въздуха.