Аталанта изигра изключително силен мач и победи Верона с 6:1 в домакинството си от 9-ия кръг на Серия "А". Бергамаските доминираха тотално, особено през първото полувреме, в което паднаха пет от шестте гола за домакините. Точни за успеха на "богинята" бяха Мартен де Роон (6'), Матео Ретеги (9' и 58'), Шарл де Кетеларе (14') и Адемола Луукман (28' и 34'). Зо гостите се разписа Амин Сар (41').

Головото шоу стартира още в 6-ата минута. Луукман напредна отляво и подаде към нахлуващия от задна позиция Де Роон, който стреля от движение за 1:0. Три минути по-късно резултатът бе удвоен. Отново Луукман проби на скорост, но този път бе спрян в наказателното поле. Топката обаче отиде в Матео Ретеги на границата на пеналта и той с прецизен удар я прати във вратата за 2:0.

Не мина много време и кълбото за трети път се оплете в мрежата на гостите. Това се случи в 14-ата минута, когато Шарл де Кетеларе с прекрасен диагонален удар намери далечния ъгъл на вратата за 3:0. След това и Адемола Луукман се развихри. Първо в 28-ата минута той напредна на скорост, преодоля защитник и с мощен шут бе точен за 4:0.

В 34-тата минута нигериецът добеви и втори гол. Едерсон успя да прокара топката през няколко играчи и да намери Луукман пред вратата, а за него остана да отбележи отблизо за 5:0. В 41-вата минута Верона успя да върне един гол. Амин Сар отбеляза може би най-красивото попадение в мача с удар извън наказателното поле.

Крайното 6:1 оформи отново Матео Ретеги в 58-ата минута. Нападателят получи перфектен пас от Де Кетеларе, който го намери в близост до вратата и той не сгреши. С тази победа Аталанта събра актив от 16 точки и се намира на 4-тото място във временното класиране. Верона пък се намира на 15-ото място с 9 точки.