Лаутаро Мартинес реализира 133-ия си гол за Интер във всички турнири, разписвайки се за победата с 1:0 над Рома в Рим в двубой от осмия кръг на италианската Серия А, като изравни рекорда на клуба за всички времена за чуждестранен играч, дело на унгареца Ищван Найерс от 50-те години на миналия век.

"Това означава наистина много, защото винаги казвам, че от първия момент, в който пристигнах, се чувствам все едно съм роден тук. Това чувство за принадлежност е важно за мен", заяви Мартинес пред DAZN.

"Изправихме се срещу много стойностен противник, особено предвид трудностите, които имахме със загубата на двама играчи в първите минути, но показахме силата си като отбор", добави аржентинският национал.

Попитан дали темата за предстоящата церемония по връчването на "Златната топка", за която той е номиниран, е била обсъждана по време на лагера на Аржентина през международната пауза, тъй като получи подкрепа от капитана на тима Лионел Меси, Лаутаро Мартинес отговори: "Не сме говорили да наградата. Просто бяхме доволни, че Лео отново е с нас."

"Винаги работя здраво, за да помагам на отбора си, но индивидуалните отличия също значат много, тъй като показват, че си работил наистина сериозно. Първо се концентрирам върху отбора, защото, ако получи индивидуална награда, това би било и благодарение на съотборниците ми и всички в тима", каза още Мартинес./БТА