Кризата в Рома продължава да се задълбочава. Сякаш към момента буквално не се вижда изход от тежката ситуация, а за мнозина, собствениците на римския гранд сами докараха клуба до това положение.

В неделната вечер Рома отново загуби, и макар че поражението дойде от актуалния шампион на Италия, напрежението в тима така и не спада. „Тифозите“ продължават да са недоволни, като отново имаше организиран протест от най-върлите фенове на „вълците“, а от своя страна наставникът Иван Юрич постоянно повтаря пред медиите, че резултатите ще дойдат.

Резултатите така и не идват обаче, а през вчерашния ден отново се появиха информации, че сериозно се обмисля завръщането на Де Роси начело на „римляните“. Според  италианските медии, Иван Юрич ще получи своя последен шанс в предстоящите два мача на столичния тим, в които Рома първо посреща Динамо Киев в двубой от Лига Европа, а след това предстои и доста тежко гостуване на Фиорентина.

Мнение за случващото се в Рома изрази и бившият наставник Клаудио Раниери. Според специалиста, към днешна дата Рома просто няма идентичност и е много трудно да се предвиди кога ще бъде сложен край на кризата.

„Ситуацията е много тежка и мисля, че всички я виждат. Малко или много обаче, ръководството носи своята вина за това, което се случва, защото истината е, че Даниеле Де Роси просто не биваше да си тръгва. Когато си предложил 3-годишен договор на някого, това би трябвало да показва, че разчиташ и вярваш на този човек, че той може да постигне успехи. Уволнението на толкова голяма легенда просто беше грешка, и считам, че собствениците сами виждат последствията от своите действия. Сега съставът просто изглежда така, все едно няма душа, няма идентичност и лично на мен ми е доста болно да гледам отстрани какво става. Разбира се, не може всички обвинения да бъдат хвърлени върху шефовете, защото в края на краищата те не играят на терена, а футболистите, но наистина аз не виждам верен ход в момента. Дали е редно отново да се върне Де Роси е въпрос, който не решавам аз и има хора, които трябва да мислят за бъдещето. Дано все пак се намери изход, но сезонът дотук е просто кошмарен“, каза Раниери.