Отборът на Лацио победи в инфарктен мач аутсайдера Лече с 3:2. Римските орли записаха успеха съвсем в края на срещата от 15-я кръг на Серия А, като победния гол дойде в 88-та минута след няколко обрата.

Още в 12-та минута домакините от Лече получиха правото да изпълнят дузпа след като Маркети фаулира Ди Микеле, при 11-метровия удар обаче вратарят загуби битката между двамата и резултаът бе открит.

В 28-та минута Лацио изравни чрез Мирослав Клозе, който реализира отблизо. При този резултат приключи и първото полувреме.

Лорик Кана изведе Лацио напред в 48-та минута, след като получи топката от Клозе.

В 59-та минута обаче резултатът отново бе изравнен, защитникът Стефано Ферарио вкара топката в мрежата на гостите след меле в наказателното поле.

След много атаки и опити от стана на Лацио все пак да си тръгнат с трите точки, точно това се случи в 88-та минута. Сисе подаде отдясно на Клозе, който с глава от около 11 метра донесе успеха за крайното 3:2.

С успеха Лацио се изкачи на второто място в подреждането с 28 точки, с една по-малко от Ювентус, който обаче е и с мач по-малко. Лече остава закотвен на дъното с едва 8 точки.

В друг мач от Серия А тази вечер Дженоа победи с 2:0 Сиена.