Ювентус отново показаха, че се намира в страхотна форма, след като победи Лацио с 4:1 в дербито на втория кръг в Серия А. Само 12 дни, след като „бианконерите“ разгромиха същия съперник с 4:0 за Суперкупата на Италия, сега Юве отново показа, че е по-добър отбор и взе трите точки след два гола на Артуро Видал и попадения на Мирко Вучинич и Карлос Тевес.

Резултатът бе открит още в 14-а минута, когато Пол Погба изведе великолепно в коридор Видал, опорният халф си пое топката и хитро я чукна покрай Маркети за 1:0.

В 27-а минута Леонардо Бонучи с прехвърлящ пас намери Видал, който бе оставен сам и с хладнокръвен удар под плонжа на вратаря на Лацио удвои аванса с втория си гол в мача.

Още в ответната атака обаче, Лацио върна интригата в двубоя с гол на неостаряващия Мирослав Клозе. Ернанес стреля мощно извън наказателното поле, а Буфон се намеси неубедително и само успя да избие топката пред себе си. Клозе пък надбяга Киелини и успя да вкара добавката във вратата на Юве.

В началото на втората част домакините възстановиха аванса си чрез Вучинич. Бонучи отново се възползва от бавната игра на защитниците на Лацио и ги матира с пас над тях. Вучинич се пребори за топката и от много малък ъгъл вкара покрай Маркети.

Интригата окончателно свърши в 63-а минута, когато Ернанес си изкара глупав втори жълт картон за игра с ръка и остави съотборниците си с човек по-малко.

До края Юве доиграваше мача, но Карлос Тевес бе твърдо решен да вкара гол. В 72-а минута аржентинецът удари греда, но малко по-късно все пак бе в прегръдките на съотборниците си. Тевес се справи с Лорик Кана и от границата на наказателното поле с елегантен удар вкара за крайното 4:1.