След като Испания бе елиминирана на осминафиналите на Мондиала в Русия, медиите в страната вече започнаха да нищят евентуалните опции за наследник на Фернандо Йеро.

AS твърди се, че Кике Санчес Флорес е спряган за основен кандидат, който да поеме селекцията. Неговият профил напълно отговарял на онова, което търси „Ла Роха“. Има солиден опит зад гърба си, подплатен с богати футболни познания.

Другият основен кандидат за поста е Луис Енрике. В месеците назад той бе спряган с Челси, както и с ПСЖ, но остана свободен.

Още няколко имена витаят около Испанската футболна федерация. Те обаче са на специалисти, които по настоящем са ангажирани. Става дума за Рафаел Бенитес (Нюкасъл), Унай Емери (Арсенал) и Марселино Гарсия Торал (Валенсия). Твърди се, че испанците са се огледали и в актуалния селекционер на Белгия – Роберто Мартинес.

Припомняме, че Йеро, който бе директор на националните тимове, пое представителната селекция на Испания „на пожар“, ден преди официалния старт на Световното. Причината бе, че Жулен Лопетеги бе уволнен около 24 часа след обявяването му за наставник на Реал Мадрид.

След всички сътресения в лагера на „Ла Фурия“, тимът спечели трудно група „В“, а на осминафиналите на шампионата на планетата бе отстранен от Русия с продължения и дузпи.


Още новини: 

Още една сензация на Мондиала: Русия попари шампионските амбиции на Испания

Йеро: Удоволствие бе да водя Испания 

Шефът на испанския футбол: Не съжалявам за Лопетеги