Словакия и Украйна ще премерят сили в мач от група „E” на UEFA EURO 2024. Двубоят открива днешната програма на турнира в Германия и стартира в 16:00 часа, като може да го гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в Gong.bg.


Словакия поднесе една от изненадите на форума до този момент, побеждавайки Белгия с 1:0 в първия си мач. Междувременно пък Украйна започна UEFA EURO 2024 с тежко поражение от Румъния с 0:3. Сега словаците ще търсят нови точки в опита си да излязат от групата, докато украинците ще се надяват да направят много по-добър мач и да запазят шансовете си живи.

Треньорът на Словакия Франческо Калцона беше изключително доволен от победата над Белгия с 1:0 във Франкфурт.

„Това е огромна победа. Гледаме към следващите мачове, защото и в тях трябва да отбележим, за да постигнем целта си и да продължим напред" заяви селекционерът след мача.

Около украинците се разви скандал покрай загубата от Румъния. След мача стана ясно, че между играчите е имало разправия, а селекционерът Серхий Ребров е бил помолен да напусне съблекалнята.

„Факт е, че имаше разговор на висок тон. Това е 100% истина, другите информации не се верни. Какво сме си говорили, остава тайна. Най-главното е да се направят нужните изводи след загубата. Мисля, че си взехме поука“, заяви един от националите – Малиновски.

Тепърва предстои да разберем как напрежението в лагера ще се отрази на украинския състав.

Словакия и Украйна последно се срещнаха през 2018-а година в Лигата на нациите, когато словаците спечелиха с 4:1.

Днешната среща в Дюселдорф ще бъде ръководена от английския рефер Майкъл Оливър.