Цялата сръбска нация „грабна“ селекционера Драган Стойкович след фиаското на „орлите“ на UEFA EURO 2024. западните ни съседи отпаднаха безславно с две точки в група С в каре сред Англия, Дания и Словения, което отприщи гнева на фенове и медии в Сърбия.

Пикси Стойкович парафира нов контракт със сръбската федерация два месеца преди старта на европейското първенство, а годишната му заплата в Стара Пазова възлиза на 1,5 милиона евро на годишна база.

Това прави повече от треньори като Вили Саньол (Грузия), Златко Далич (Хърватия), Франсиско Калцона (Словакия) и Каспер Хюлманд (Дания).

Стойкович: Искам да измъкна Сърбия от тази ситуация

Сега след некласирането напред, то всички в Сърбия са обединени в размислите си, че е време за промяна на селекционерския пост, но в новия контракт на Стойкович има клауза, която гласи, че ако се стигне до преждевременното му освобождаване, то местната централа трябва да му заплати моментално един милион евро.

Още при подновяването на договора вицепрезидентът на сръбския футбол Бранислав Недимович беше върл противник това да се случва по този начин. Самият той тогава каза, че ако се стигне до отпадане в групите, то тази клауза не трябва да се активира.

Припомняме, че "орлите" се класираха втори в квалификационната си група за UEFA EURO 2024 в група с България, но в двата мача нашите "лъвове" изпуснаха отлични шансове да победят съседите.