Отборът на Грузия поднесе голяма сензация в дебютното си участие на Европейско първенство. Грузия успя да излезе от групите на UEFA EURO 2024, като записа равенство с Чехия (1:1) и гръмка победа над Португалия (2:0).

Любопитното е, че преди 11 години Кристиано Роналдо откри академията, от която са излезли доста от футболистите на Грузия. 

През 2013 г. като футболист на Реал Мадрид Роналдо е специален гост в Тбилиси, където присъства на откриването на академията на местния Динамо.

 "Щастлив съм, че съм тук, че раздадох награди на децата. Тази академия е важна за бъдещето на Динамо Тбилиси. Благодаря за възможността да съм тук. Надявам се да помогна на много поколения футболисти", споделя тогава Роналдо.

 

Тогава обаче голямата звезда не подозира, че се снима с бъдещите национали, които ще вгорчат вечерта му 11 години по-късно.

През 2013 г. до Роналдо за снимка се нареждат Хвича Кварацхелия - голямата звезда на Грузия, който вкара първия гол срещу Португалия, Зурико Давиташвили, който влезе като резерва в края на мача, и вратарят Гиорги Мамардашвили.

Както и Гиорги Чакветадзе, Анзор Меквабишвили и Георги Кочорашвили.