Селекционерът на националния отбор на Чехия Иван Хашек бе горд с представянето на отбора си, който се бори до края срещу Турция при загубата с 1:2, въпреки че игра почти през цялото време с човек по-малко.

"След тази загуба се прибираме вкъщи. Тъжен съм, защото този отбор беше способен да се класира, съжалявам. Момчетата играча добре, поеха рискове до самия край на мача", коментира чехът на пресконференцията след мача.

Изгонването на Антонин Барак още в 20-ата минута "имаше голямо влияние върху развоя на мача, ние бяхме подготвили стратегия", призна Хашек.

"Очевидно е, че могат да се правят сравнения с 1996, когато отборът на Чехия стигна до финал. Това беше най-младият тим на турнира и той има брилянтно бъдеще пред себе си", подчерта треньорът.

Иван Хашек пое отбора през януари и изтъкна "етиката на работа на играчите, атмосферата".

"Исках да бъдем млад отбор, за да натрупаме опит. Не става въпрос само за този турнир, тук става дума за бъдещето", настоя той. От тук нататък целта е класиране за Световното първенство през 2026.

"Много сме разочаровани, имахме висок дух и започнахме добре. Много е трудно да се играе 10 срещу 11", каза голмайсторът на чехите Томаш Соучек. "Мислехме да играем като блок и да заложим на контраатаки, направихме усилия, до последния момент вярвахме, но не се получи", призна защитникът Томаш Холеш.