В мача между Грузия и Португалия изненада поднесе не само тимът на Вили Саньол, но и швейцарският рефер Сандро Шерер. В 27-ата минута той показа на Кристиано Роналдо жълт картон за протест, а след това го записа върху ръката си. Това впечатли всички, защото съдиите имат специален тефтер за това или ползват картоните си за тази цел. Но Шерер е различен и това не е първият път, когато пише на ръката си. Направи го и по време на мача между Интер и Реал Сосиедад в Шампионска лига, когато отбеляза картона на Игор Субелдия от испанския тим.
 
Кой всъщност е Сандро Шерер? В момента е на 36 години, а в швейцарската Суперлига ръководи мачове от 2014-а. Преди да стане рефер, той учи физическо възпитание и география в университета в Базел. След това преподава в различни училища и дори работи като ски инструктор. 
 
А най-вероятно обяснението защо записва картоните на ръката си се крие в мача от Шампионската лига през ноември 2021 г. между Локомотив Москва и Галатасарай (1:1). Тогава Шерер показа два жълти картони на Дмитрий Живоглядов, но не го изгони от терена, тъй като бе забравил за първото официално предупреждение на защитника. 
 
Вижте куриозната ситуация във видеото