В Нидерландия веднага са взели мерки след поражението с 2:3 от Австрия в последен мач от група D на UEFA EURO 2024. Поражението изпрати „лалетата“ на третото място в крайното класиране и те продължиха към осминафиналната фаза, където ще се изправят срещу Румъния.

Селекционерът Роналд Куман и щабът му са се притеснили от видяното от титулярите и са решили да разнообразят опциите си. Нидерландската футболна федерация бързо е организирала „скрита контрола“ далеч от очите на медиите 24 часа след загубата от австрийците.

Опонентът е бил четвъртодивизионният германски Хавелзе, а срещата е била в две полувремена по 35 минути. Куриозното е, че голяма част от отбора на Хавелзе са се върнали от своите ваканции часове преди мача с „оранжевите“.


Гледайте UEFA EURO 2024 дигитално НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


В крайна сметка Нидерландия е победила с 6:1, след като точни за тима са били Вут Вегхорст и Мики ван де Вен с по два гола, а по един са добавили Брайън Броби и Жереми Фримпонг.

Защитата на тима обаче пак е допуснала два гола, като само един от тях е бил зачетен, което продължава да тревожи Куман и щабът му.

Нидерландия ще срещне Румъния на 2-и юли в осминафинален мач, който ще се играе на стадиона в Мюнхен.