Джуд Белингам каза на своите съотборници в Англия да забравят за всякакви негативни привърженици, докато похвали феновете, които го измъкнаха от тежката ситуацията срещу Словения, въпреки че беше "абсолютно мъртъв" в краката си.

Въпреки че получиха широко разпространени критики за представянето си на UEFA EURO 2024, Англия оглави група C и избегна това, което изглежда много по-тежката половина от жребия за фазите на елиминациите.

Мачът със Словения (0:0) в Кьолн беше продължението на борбите на Англия в Германия, където те също така записаха равенство 1:1 с Дания и победиха Сърбия с 1:0 благодарение на точен удар с глава на Белингам.

Феновете освиркваха Англия след мрачно представяне срещу датчаните и последваха примера след резултата от Словения, като бирени чаши бяха хвърлени по посока на мениджъра Гарет Саутгейт, който оттогава призова всеки от гнева на феновете да бъде насочен към него, а не към неговия играчи.

Белингам обаче говори за положителното въздействие, което феновете в Кьолн са имали върху него и иска да ги възнагради с по-добро представяне.

„Мисля, че определено черпите от тях енергия към края на мачовете. Чувствах се като в последния мач, бях абсолютно мъртъв, но ги чуваш да пеят, чуваш ги да скандират и можеш да играеш на ниво, което не е най-доброто ни, нормално е, може да се случи.

Но мисля, че важното е, когато носиш тази емблема и представляваш тези фенове, да не се предаваш и мисля, че те са постоянно напомняне за това. Очевидно трябва да продължим да използваме тази енергия, да използваме чувството, което получаваме от тях, за да постигнем успех в този турнир“, заяви Белингам.

Джуд Белингам настоява, че Англия няма да подходи към сблъсъка си със Словакия от осминафиналите като "лесна игра".

Испания, Германия, Португалия, Франция и Белгия са от другата страна на жребия, което означава, че Англия ще избегне този квинтет до евентуалния финал в Берлин на 14 юли.

Вместо това отборът на Саутгейт се завръща в Гелзенкирхен в неделя вечерта, за да се изправи срещу Словакия, която напредна като един от най-добрите трети класирани отбори от груповата фаза.

Победата би довела Англия до четвъртфинал срещу Италия или Швейцария, но засега Белингам казва, че отборът няма да приеме леко предизвикателството на Словакия.

„Винаги ще имате трудни мачове на този етап от турнира. Хората очевидно ще гледат Словакия и ще си помислят, че това ще бъде лесен мач, но определено не е така. Те ще представляват различен вид заплаха, това е различен отбор, който трябва да бъде преодолян.

Понякога, когато играеш с нациите, които ти идват малко повече, е по-отворено. Това ще бъде интересна среща, уверени сме, че имаме достатъчно потенциал, за да спечелим. Знам, че представянето досега не беше толкова добро, колкото може да бъде в първите три мача, но това е страхотна възможност за нас да се върнем на нивото, на което трябва да бъдем“, завърши Белингам./БТА