Общо 19 жълти картона, един директен червен и един след два жълти картона. Последният мач от групите на UEFA EURO 2024 между Чехия и Турция наложи тези стандарти. Никога през историята на европейската надпревара даден съдия не е показвал толкова много картони, но в сряда вечерта румънския рефер Ищван Ковач се развихри на „Фолкспаркщадион“ в Хамбург.

В крайна сметка турците взеха победата с 2:1, а арбитърът беше в центъра на вниманието на всички играчи, които го атакуваха вербално след двубоя.


Гледайте UEFA EURO 2024 дигитално НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


Чешките футболисти Лукаш Провод, Матей Ковар и капитанът Томаш Соучек категорично оплюха действията на румънеца по време на мача.

„Не искам да говоря за тяхната работа, но преди първенството ни събраха да ни кажат какво можем и какво не можем да правим. В мача с Турция всичко беше наопаки. Чувството е гадно, но трябва да го приемем, тъй като вече не може да променим нищо. Картоните бяха давани прекалено лесно“, заяви вратарят Ковар.

Соучек говори за конфронтацията си с турския капитан Хакан Чалханогнлу, който е крещял през целия мач на съдията. „Може ли да си толкова арогантен? Добрият съдия се характеризира с това, че играта не му влияе. Смятам, че той просто искаше да е „играчът на мача“. Абсурдна вечер“, заключи халфът на Уест Хем.