Ниерландия и Франция ще премерят сили в мач от група „D” на UEFA EURO 2024. Двубоят стартира в 22:00 часа и ще бъде излъчван в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и на живо с картина на Gong.bg.


И двата тима започнаха с победи на турнира в Германия. „Лалетата“ обърнаха Полша, докато Франция взе минимален успех с 1:0 срещу Австрия. Сега и двата отбора гледат към следващата фаза на европейското.

Голямата тема преди мача е свързана с Килиан Мбапе, чийто нос бе счупен в мача с Австрия. По всичко изглежда звездата на френския тим ще може да играе срещу Нидерландия, след като тренира със съотборниците си вчера, а Дидие Дешан потвърди, че възстановяването му върви добре.

„Мога да потвърдя, че Килиан Мбапе се чувства по-добре и всичко върви достатъчно добре, за да бъде готов за утрешния мач“, каза селекционерът на „петлите“.

Преди дни капитанът на Нидерландия Върджил Ван Дайк също коментира темата с Мбапе, като заяви, че дори без него французите са много опасни в атака.

"Трябва да сме функционални като отбор, за да попречим на Франция да отбележи гол. Килиан е играч от световна класа, който може да промени нещата, но дори и без него французите са много опасни в атака", сподели Ван Дайк.

"Но имаме добра защита и очаквам с нетърпение мача. Трябва да сме сигурни, че сме напълно подготвени за този мач", добави защитникът.

Нидерландия и Франция добре се познават, двата тима бяха в една група в квалификациите за UEFA EURO 2024 през миналата година, като тя бе спечелена от състава на Франция. „Петлите“ спечелиха и двата мача срещу „лалетата“ и то с общ резултат 6:1.

Днешната среща в Лайпциг на „Ред Бул Арена“ ще бъде ръководена от Антъни Тейлър.