Отборите на Полша и Австрия ще премерят сили в мач от група „D” на UEFA EURO 2024. Двубоят стартира в 19:00 часа и може да го гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg.

Двата тима имаха фалстарт на форума в Германия, губейки следователно от Нидерландия и Франция. Сега и двата тима излизат с цел да запазят живи шансовете си за продължаване към осминафиналите на турнира.

Поляците бяха без Роберт Левандовски в мача с „лалетата“, но въпреки това поведоха. След това обаче допуснаха обрат от тима на Роналд Куман. Австрия пък допусна минимална загуба от „петлите“.

Важно за „дружина полска“ е дали Левандовски ще бъде готов за тази среща, като още преди началото на UEFA EURO 2024 се спекулираше, че нападателят ще пропусне само първата среща на тима и ще бъде готов за втората.

„Ще изчакаме решението на медицинския щаб", каза Михал Пробеж по темата на пресконференцията преди мача.

"Няма напрежение. Спя спокойно. Дори спах в колата, идвайки на тази пресконференция. Ще бъде агресивен мач утре. Показахме, че можем да се справим с тази агресия. Искаме да играем футбол утре и да покажем, че можем да го направим.

Най-важното е да видим с кои играчите ще разполагаме. Искам те да бъдат напълно отдадени, да представляват националния отбор, да представляват 40 милиона души. Искам отборът да покаже характер", каза още Пробеж.

Селекционерът на Австрия Ралф Рангник заяви, че присъствието на Левандовски на терена няма да промени начина на игра на тима му.

"Това няма да промени съществено начина ни на игра, защото ние ще опитаме да играем така, както го правим винаги. Роберт Левандовски е основният футболист на Полша и всички опитват да подават към него", увери Ралф Рангник.

В последните три срещи между Полша и Австрия има две равенства и една победа за поляците през 2019-а година.

Днешният сблъсък ще бъде ръководен от турския съдия Халил Умут Мелер.