​Тежкият инцидент с Барнабаш Варга в мача между Унгария и Шотландия беляза UEFA EURO 2024. Както е известно, нападателят пострада сериозно след сблъсък със стража на "гайдарите" Ангъс Гън през второто полувреме. Срещата бе временно прекратена, а Варга изнесен на носилка и закаран в болница.

За щастие последваха добри новини за състоянието на унгарския национал, който е в стабилно състояние и ще претърпи операция, а след два дни ще бъде изписан.

Съвсем нормално темата беше сред най-обсъжданите веднага след срещата, която прати шотландците у дома. Интервюто на замесения в инцидента Ангъс Гън пък учуди много хора, като вратарят дори бе нападнат от фенове в социалните мрежи.

Веднага след отпадането на Шотландия, Гън сподели разочарованието си, като трудно намираше правилните думи. След това бе запитан и за случилото се с Варга, на което отговори:

"Кой беше това? Честно казано цялата ситуация ми е малко мъглива. Трябваше да тръгна напред за топката и мисля, че се справих добре. Беше леко болезнено, но се надявам той да е добре", бяха думите на Ангъс Гън, като те предизвикаха много смесени реакции.

Някои нападнаха стража, че се отнася неуважително към пострадалия си противник и приеха отговорът му, като че не му пука за случилото се. Други пък се замислиха дали всъщност и стражът не е пострадал по-сериозно при сблъсъка, при положение, че дори не помни добре ситуацията, а цялото му поведение донякъде бе странно.

Може би осъзнал грешката си или не напълно коректния си подход, Ангъс Гън пусна отделна публикация в профилите си в социалните мрежи, в която пожела на Варга бързо възстановяване. 

"Радвам се да видя, че Барнабаш Варга е в стабилно състояние, пожелавам му бързо и пълно възстановяване. Очаквам да го видя скоро на терена", пише шотландският вратар.