Съдийската комисия на УЕФА най-накрая призна, че Германия е трябвало да получи дузпа за ръката на Кукурея в мача срещу Испания от Евро 2024, игран преди близо 2,5 месеца. В изготвения доклад за 1/4-финала бяха посочени грешки от Антъни Тейлър и VAR, пише Relevo. Тогава след удар на Джамал Мусиала в 106-ата минута топката срещна ръката на испанския защитник в наказателното поле, но съдията не отсъди дузпа, а и ВАР не се намеси в ситуацията. Двубоят завърши с победа 2:1 за бъдещият европейски шампион.
 
Ситуацията е разгледана в последния доклад на организацията, която анализира европейските мачове, за да стандартизира критериите. Според доклада както Тейлър, така и Стюарт Атуел, който отговаряше за ВАР, са направили грешка. Посочва се, че е трябвало да се даде дузпа, но и Кукурея да получава жълт картон.
 
„Според последните насоки на УЕФА контактът с ръката на топката, който спира удар към вратата, трябва да се наказва по-строго и в повечето случаи трябва да се отсъжда дузпа, освен ако ръката на защитника не е много близо до или в контакт с тялото.
 
В този случай защитникът спира удара към вратата с ръка, която не е близо до тялото, разширявайки обема на тялото, така че трябваше да бъде отсъдена дузпа. Не се изискват дисциплинарни действия“, се казва в документа.