Томас Тухел има желание да стане селекционер на Англия, ако Гарет Саутгейт се оттегли от поста си. Германецът беше готов да наследи Саутгейт още след Световното първенство през 2022-а година, но ФА на Англия в крайна сметка реши да удължи договора на настоящия селекционер. Той, обаче, изтича през декември тази година, а от ФА имат желание той да бъде удължен отново.

Но самият Саутгейт изрази съмнение относно бъдещето си след загубата с 1:2 от Испания на финала на UEFA EURO 2024. Треньорът необичайно наричаше отбора на Англия „те“ и отказа да коментира близкото си бъдеще след поражението.

„Мисля, че Англия е в наистина добра позиция по отношение на опита, който има сега. По-голямата част от този отбор ще играе не само за Световното първенство, но и за следващото Европейско. Има какво да очакваме“.

Междувременно, Тухел води за последно Байерн Мюнхен от март 2023-а година до края на изминалия сезон, макар че още през февруари беше обявено официално, че ще напусне. Той е сред треньорите с най-добър профил, които са свързвани с работата в Англия досега, след като преди това спечели Шампионската лига, Бундеслигата и френската Лига 1, наред с други.

Все още не е имало контакт между ФА и Тухел, но The Sun твърди, че германецът остава силно заинтересован от възможността да поеме тази работа.

Безработният Греъм Потър е настоящият фаворит за наследник на Саутгейт, ако той напусне. Сред останалите кандидати са още мениджърът на Нюкасъл Еди Хоу, но „свраките“ не са склонни да се разделят със своя треньор.

Маурисио Почетино е друго име, което се свързва с поста при „Трите лъва“, след като напусна Челси това лято по взаимно съгласие. Треньорът на младежкия отбор на Англия до години Лий Карсли също е вариант да поеме мъжкия отбор.