Бившият селекционер на Германия – Йоаким Льов, се интересува от възможността да наследи Гарет Саутгейт начело на Англия, тръбят медиите на Острова.

Саутгейт подаде оставка като наставник на „трите лъва” след загубения финал на UEFA EURO 2024 и в момента Футболната асоциация обмисля вариантите за нов треньор.

В публичното пространство се споделят куп имена, като най-много се споменават тези на Пеп Гуардиола и Юрген Клоп. Към момента обаче и двамата се дистанцират от спекулациите. Гуардиола все още има договор с Манчестър Сити, докато бившият наставник на Ливърпул категорично обяви, че ще си вземе почивка от футбола за известно време.

Самият Льов пък е без работа от осминафиналите на Евро 2020, когато отпадна от турнира именно от Англия след загуба с 0:2 на „Уембли”.

Льов има изключителен опит на национално ниво, като той води Бундестима в продължение на цели 15 години, а през 2014 успя да изведе Германия до световната титла.

Начело на Германия Льов получаваше едва 2,5 млн. евро на година, докато заплатата на Саутгейт в Англия бе над 5 млн. евро. Бившият селекционер на Германия сериозно би обмислил възможността да поеме „трите лъва”, ако разбира се такава се разкрие пред него.