Един от лидерите на националния отбор на Унгария Доминик Собослай се обяви за промяна на протоколите на УЕФА след инцидента с неговия съотборник Барнабас Варга в мач от груповата фаза на UEFA EURO 2024.

Нападателят се сблъска с вратаря Ангъс Гън от Шотландия и падна в безсъзнание на земята. Унгария вкара драматичен гол дълбоко в добавеното време за успеха с 1:0.

Според футболиста на Ливърпул медицинските екипи трябва да влизат на терена без знак от официалните лица и съдията, тъй като според него „секундите могат да помогнат много“ в подобни ситуации.

Той е добре. В болница е. Нуждае се от операция на лицето и носа си. Мисля, че утре ще му бъде направена интервенцията. Изглеждаше зле, беше зле, чувствах се зле“, сподели Собослай.

БГНЕС
10 снимки

Барнабас Варга получи спешна помощ на терена, обграден от стюарди и одеяла, за да не попаднат тези мигове в полезрението на телевизионните зрители и феновете на стадиона. Веднага след това той беше откаран в болница.

Наистина не знам какви точно са протоколите на УЕФА, но ако нашите лекари видят, че имаме нужда от незабавна помощ, тогава не мисля, че трябва да ходят. Аз не мога да реша това, но мисля, че можем да го променим. Ако някой е на земята и медицинският щаб сметне, че това е много тежък сблъсък, тогава просто трябва да влязат на терена“, каза още Собослай.

Секундите могат да помогнат много“, завърши капитанът на Унгария.

След края на срещата играчите на Унгария подкрепиха своя съотборник.