Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън посъветва Английската Футболна асоциация да не се колебае и да вземе домакинството на Световното първенство през 2022-а година, ако ФИФА го отнеме от Катар.

Камерън заяви, че би бил щастлив, ако "един от традиционните спортове се върне у дома си".

Световната футболна федерация (ФИФА) започна разследване за избора на Русия и на Катар за домакини на първенствата по футбол съответно през 2018-а и през 2022-а година, като целта е да се провери дали не е имало корупционни сделки. Няколко водещи футболни функционери от световен мащаб гарантират, че специално при избора на Катар за домакин през 2022-а година доста от вотовете са били купени.

По време на срещата на Г-7 в Брюксел, седейки до президента на САЩ Барак Обама, Камерън беше попитан как би коментирал евентуална загуба на домакинството от Катар.

"От гледна точка на справедливостта, трябва да има разследване. Но от гледна точка на футбола, Англия е родина на този спорт, заедно с доста от днешните актуални спортове като

ръгби, тенис, голф, тенис на маса, ски и крикет, коментира Камерън, който прекъсна Обама. Американският президент, по произход от Кения, има доста сериозна спортна култура и добави, че бейзболът и баскетболът- не по-малко популярни, имат Северна Америка за своя родина./БТА