От организационния комитет на световното първенство в Катар излязоха с официално изявление по повод поредните обвинения за корупция по време на гласуването за домакинство на Мондиал 2022.

В днешния си брой вестник The Sunday Times разкрива, че бившият член на УС на ФИФА Мохамед Бин Хамам е плащал на високопоставени лица, за да гласуват в полза на кандидатурата на Катар.

„По повод последните обвинения от The Sunday Times, ние за пореден път съобщаваме, че Мохамед Бин Хамам не е имал нито официална, нито неофициална роля в организационния комитет на Мондиал 2022. Както и при всеки друг член на УС на ФИФА, така и с г-н Бин Хамам. нашата задача бе да го убедим в основателността на нашата кандидатура.“

„Сътрудничим си изцяло с разследването на г-н Гарсия и оставаме напълно уверени, че всички заключения ще са, че спечелихме домакинството на Мондиал 2022 по честен начин.“

„След днешните публикации във вестниците, категорично отричаме обвиненията за неправомерни действия. Ще предприемем всички стъпки, за да защитим нашата кандидатура. Нашите адвокати вече работят. Правото да домакинстваме бе спечелено, защото нашата кандидатура бе най-добрата и е време Близкият изток да домакинства за първи път на световно първенство“, се казва в официалното изявление.