Отборът на Манчестър Юнайтед е изпратил скаути да наблюдават защитника на Байер Леверкузен Джереми Фримпонг. Бившият играч на Селтик впечатли много от грандовете с прекрасна игра в Бундеслигата. Той играе и по двата фланга, а добрата му форма го прати в състава на Нидерландия за Световното първенство.

Привличането на Фримпонг би продължило нидерландската селекция от страна на Ерик тен Хаг, тъй като той се стреми да запечата собствения си стил в "червените дяволи". Според журналистите Фабрицио Романо и Флориан Плетенберг интересът на Юнайтед към десния бек е легитимен, тъй като те търсят подсилване на тази позиция. Договорът на Диого Далот изтича в края на сезона – въпреки че клубът има опцията да задейства още една година, което изглежда вероятно предвид формата му този сезон.

Фримпонг е в страхотна форма за Леверкузен този сезон и вече отбеляза повече голове през тази кампания, отколкото през цялата си професионална кариера преди началото на сезона. 21-годишният футболист също може да играе по-напред и може да помога в атака. Договорът на Фримпонг изтича през 2025 г. и сделка през предстоящ трансферен прозорец може да се окаже печеливша за всички страни. Тъй като Арън Уан-Бисака се бори с контузии през този сезон на фона на съмнения за бъдещето му, Юнайтед се нуждае от десен бек, който може да замени или да замести Далот.

БГНЕС / BGNES
54 снимки

Фримпонг би се присъединил към своя сънародник Тирел Маласия, който премина на "Олд Трафорд" през лятото.