Само ден, след като стана ясно, че настоящият мениджър на Манчестър Юнайтед – Ерик Тен Хаг, ще остане на поста си и през следващия сезон, медиите в Англия, започнаха да бълват интересни информации за случващото се в клуба от „Олд Трафорд”.

Смяташе се, че нидерландският специалист със сигурност ще напусне поста си след края на сезона, след като „червените дяволи” завършиха едва на осмо място в крайното класиране на Висшата лига. Все пак тимът стигна до един трофей, печелейки ФА Къп, като надделя във финала над градския съперник Манчестър Сити.

Въпреки спечеленото отличие обаче, ръководството на Юнайтед проведе серия от преговори с различни кандидати, които се смятаха за потенциални наследници на Тен Хаг.

За потенциален наследник на нидерландеца на „Олд Трафорд” се смятаха имена като Томас Тухел, Гарет Саутгейт и Маурисио Почетино. Според информация на реномираното английско издание The Times, двама от тримата кандидати са останали неприятно изненадани от предложените им условия като заплащане и бъдещи планове.

Според спекулациите, именно заради серията от откази, ръководството на Манчестър Юнайтед в лицето на новия силен човек на „Олд Трафорд” сър Джим Ратклиф, се е стигнало до варианта да бъде предложен нов договор на Ерик Тен Хаг.

Въпреки разочарованието от преговорите зад гърба му, Тен Хаг все пак е дал съгласието си да парафира нов контракт, според който той ще остане в клуба в следващите три години.