Гарет Саутгейт заяви, че звездите на Англия ще трябва да се активизират по различно време, ако искат да спечелят UEFA EURO 2024.

Тимът започна с победа в Гелзенкирхен, когато брилянтен ранен удар с глава на Джуд Белингам се оказа достатъчен за победата над Сърбия с 1:0. Хари Кейн, Фил Фоудън и Букайо Сака бяха по-незабележими срещу сърбите.

Саутгейт каза преди турнира, че Белингам не може сам да изведе Англия до слава на Евро 2024. Мениджърът повтори тази позиция, докато вниманието на тима се насочва към мача срещу Дания във Франкфурт в четвъртък.

"Не всеки играч може да участва във всеки мач. Важното е, че различни хора се появяват с определени моменти като Джуд. Когато минавам през историята на нашите големи мачове, винаги е имало различен победител, различен човек, който да бъде в заглавията и така ще бъде, ако искаме да спечелим турнира", каза селекционерът на Англия.

Гледайте НА ЖИВО С КАРТИНА всички мачове от UEFA EURO 2024 напълно безплатно в сайта Gong.bg!

Снимки: БТА / BTA
8 снимки

Хари Кейн беше освен играч на Англия в последните два големи шампионата, като не успя да отбележи нито в една от груповите фази, преди да излезе като коз във фазата на елиминациите, когато вкара шест попадения в шест двубоя.

Носителят на Златната обувка на Световното първенство през 2018-а не се отличи много срещу Сърбия, като единствено през второто полувреме уцели гредата.

"Мисля, че през второто полувреме той свърши невероятна работа, задържайки топката. Броят фаулове, които спечели, също. Няма място в тази предна линия, където всеки да е с топката във всеки един момент. През първото полувреме Букайо беше видимо открояващ се. Джуд също. Трент и Фил имаха моменти, така че Хари не получи толкова много топката, но през второто полувреме представянето му беше абсолютно решаващо за нашата победа", коментира той. / БТА