Мениджърът на Манчестър Юнайтед – Ерик Тен Хаг, ще продължи да води тима на „червените дяволи” и през следващия сезон. Това стана ясно, след като ръководството на клуба от „Олд Трафорд” се провали в опитите си да намери заместник на нидерландския специалист.

Тен Хаг е изразил своето недоволство от факта, че собствениците на клуба са провели серия от разговори с потенциални негови заместници в лицето на Маурисио Почетино, Томас Тухел и дори Гарет Саутгейт.

След като преговорите с тримата удариха на камък, от Юнайтед обявиха, че са готови да предложат нов договор на Тен Хаг. Настоящият контракт на специалиста изтича след една година.

От своя страна обаче, нидерландецът също ще действа предпазливо преди да парафира новия си контракт. Според близки до делата на клуба от „Олд Трафорд”, Тен Хаг е поставил три условия, които трябва да бъдат изпълнени, за да подпише своя нов договор.

Тен Хаг е бил категоричен, че няма да позволи фактори от ръководството на клуба да се месят в работата му и да имат претенции към състава и схемата на игра. Именно такива слухове се появиха след финала за ФА Къп срещу Манчестър Сити, спечелен от Юнайтед на „Уембли”.

Нидерландецът също е подчертал, че няма да върне в състава Джейдън Санчо, ако не получи публично извинение от него, след като футболистът го нарече „лъжец”.

Третото условие на Тен Хаг е помощникът му Бени Макарти също да подпише нов контракт.

Дали условията на нидерландеца ще бъда изпълнени от ръководството на Манчестър Юнатйед, предстои да видим.