Защитникът Джон Стоунс призна, че се опасявал, че е счупил пръста на крака си в последния контролен мач на Англия за Европейското първенство миналата седмица, но играчът на Манчестър Сити увери, че е готов за първия мач на тима на UEFA EURO 2024 срещу Сърбия в неделя.

Стоунс, редовен титуляр в състава на селекционера Гарет Саутгейт, получи травма и излезе от терена на полувремето при загубата от Исландия миналия петък, а след това прекара 36 часа изолиран поради заболяване в средата на седмицата.

30-годишният футболист каза, че травмата не е сериозна и се е върнал към тренировки, за да бъде на разположение за първия мач на Англия от Група С.

"Помислих, че съм счупил пръст на крака си, каза Стоунс пред британските медии.

"Мислиш най-лошото в началото, но прегледите показаха, че няма нищо сериозно. След това не съм бил толкова болен от... не мога да ти кажа откога. Бяха наистина тежки 36 часа. Можеше да бъде много по-лошо от това, което беше и се радвам, че преминах тренировката в четвъртък. Сега се чувствам страхотно физически. Очаквам с нетърпение първия мач", каза Стоунс. /БТА