Брайтън официално обяви назначението на Фабиан Хюрцелер за свй нов мениджър, поемайки юздите от Роберто де Зерби. „Чайките“ обявиха, че италианецът ще напусне клуба след края на сезона.

Очакванията бяха южняците да назначат някои доста по-опитен наставник, но вместо се спряха на едва 31-годишния Хюрцелер, който изведе Санкт Паули до директна промоция в германската Първа Бундеслига през новата кампания.

„От началото на процеса по назначаване на нашия нов старши треньор Фабиан винаги беше открояващ се кандидат и човек, който привлече вниманието ни с изключителната си работа в Санкт Паули през последните осемнадесет месеца“, обясни президентът на Брайтън Тони Блум.

„Той има стил на игра, който е в съответствие с начина, по който искаме да играе отборът на Брайтън и Хоув Албиън, и съм убеден, че това е стилът, който нашите привърженици ще оценят и ще се радват да гледат. Фабиан също има отлично треньорско потекло и е работил с германската федерация в различни възрастови групи. Наистина сме развълнувани да започнем работа с Фабиан, за да се подготвим за предстоящия сезон“, допълни Блум.

Роденият в Хюстън, САЩ швейцарец, който помогна на Сейнт Паули да се завърне в Бундеслигата миналия сезон, подписа договор с отбора от „Амекс Стейдиъм“ до лятото на 2027-а година.

Той става и най-младият постоянен мениджър в историята на Висшата лига със своите само на 31 години, изпреварвайки Крис Коулман, който пое Суонзи Сити на 32-годишна възраст.