Изпълнителният директор на Футболната асоциация на Англия – Марк Булингам, разкри, че федерацията вече има план за действие, ако селекционерът на „трите лъва” Гарет Саутгейт реши да напусне поста си след края на UEFA EURO 2024.

Спекулациите за бъдещето на специалиста стават все по-сериозни, като се твърди, че той ще се оттегли от националния отбор независимо какво се случи на финалите в Германия, които стартират в петък.

Булингам все пак подчерта, че федерацията не е водила преговори с други специалисти, тъй като Саутгейт има договор до декември месец тази година.

„Видях някои писания относно това дали имаме план или не, ако Саутгейт си тръгне. Всяка сериозна организация има план за своите най-сериозни служители и ние не се различаваме от това. Този план обикновено включва всичко – от това какво да правим в краткосрочен план до процеса за разглеждане на кандидатите.”

„Нека обаче уважим Гарет и отбора. Те са много фокусирани върху представянето си на европейското. Ние искаме да ги подкрепим. На всеки е ясно, че планираме различни сценарии по всяко време за нашите най-добри служители”, каза Марк Булингам.