Една от най-обсъжданите теми след първата среща на Англия на UEFA EURO 2024, е позицията на Трент Александър-Арнолд, който обичайно играе като десен бек, но за националите се изявява в средата на терена

"Трите лъва" надиграха отборът на Драган Стойкович с 1:0 в първия си мач от турнира, игран в Гелзенкирхен, като Джуд Белингам вкара решаващия гол само след 13 минути.

Треньорът Гарет Саутгейт разположи Александър-Арнолд в полузащитата заедно с Деклан Райс за сблъсъка, като това е нова идея, върху която мениджърът на Англия работи в последно време.

Звездата на Ливърпул, който обикновено играе като десен бек, първоначално впечатли и изглеждаше блестящо, заедно с няколко от съотборниците си през първото полувреме.

Въпреки това, с напредването на мача Александър-Арнолд избледня и имаше моменти, в които именно той бе виновен за загубата на притежанието на топката, въпреки че не беше единственият играч, който срещаше трудности през второто полувреме.

В крайна сметка той бе заменен от Конър Галахър в 69-ата минута, с идеята да се укрепи халфовата линия и „Трите лъва“ да задържат преднината си - ход, който определено предизвика критики.

След мача играчът на Ливърпул говори за представянето си на новата позиция:

„Беше добре и се наслаждавах по време на играта", каза той пред ITV Sport. "Чувствах се подготвен от разговорите и работата, която свършихме през цялата седмица. "Може да изглежда съвсем ново за мнозина, но аз, мениджърът и Стив Холанд, работихме много усилено върху тази роля през последната година. Много информация, учене и много анализи са вложени в процеса. Щастлив съм, че съм изпълних ролята си, с което допринесох за победата и сухата мрежа.“ - споделя Арнолд.