Вратарят на Уест Хем Джо Харт не скри разочарованието си от решението на Гарет Саутгейт да го остави извън сметките за световното първенство в Русия. Опитният страж разкри, че за него е трудно да приеме ситуацията, тъй като е изиграл съществена роля в класирането на "трите лъва" на Мондиала. 

Шокираща липса от състава на Англия за Световното

Харт бе титуляр в 9 от 10-е мача на Англия в квалификациите. В последния мач срещу Литва той бе изместен от Джак Бътланд, но на практика мачът бе без значение, тъй като "трите лъва" вече си бяха осигурили участието в надпреверата.

Джак Уилшър се шегува на свой гръб след отпадането от състава на Англия

"Няма да лъжа - много съм разочарован. След като в продължение на две години се опитвах да направя максималното в една наистина тежка ситуация за мен, е трудно да се приеме. Гордея се от работата, която свърших, играейки във всяка минута от квалификациите. Имах съществена роля за класирането ни. Знам какъв принос имам за отбора, но нещата са такива, каквито са. Успех на тима. Играчите знаят, че дори и да не съм там, ще съм с фланелката на Англия, този път като фен, и ще ги подкрепям през цялото време. Не се страхувайте от нищо. Отидете и ги разбийте", написа Харт на своя профил в "Instagram".