Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола подписа нов договор с клуба, който ще го задържи на „Етихад“ до лятото на 2021 година.

47-годишният специалист изведе Манчестър Сити до шампионската титла във Висшата лига. Отборът спечели рекордните 100 точки в английския шампионат.

Освен това Гуардиола спечели Купата на Лигата през сезона с Манчестър Сити.

„Аз съм изключително щастлив и доволен. За мен е огромно удоволствие да работя тук“, коментира Гуардиола.

„Аз съм доволен от всекидневната работа с нашите футболисти и винаги се стремим да даваме най-доброто, на което сме способни. Така ще продължим да правим. Аз съм фокусиран върху желанието на моите футболисти да станем още по-добър отбор и всеки ден ще се стремим да се подобряваме. Ние имаме млад състав със средна възраст – около 23 години. Искаме да продължим да се развиваме в тази насока и да достигаме ниво подобно на показаното през този сезон“, добави Пеп.

„Ние сме щастливи, че имаме възможност да обявим продължаването на договора на Пеп до 2021 година. Той донесе страхотен дух в отбора. Той е с огромна заслуга за постигнатите успехи на отбора.  В двата си сезона с нас той успя да създаде невероятен отборен дух, което помогна значително за подобряването на представянето ни на терена. По този начин той показа страстта и отдадеността, която всички искаме да виждаме от нашия мениджър“, коментира президентът на Манчестър Сити Халдун Ал Мубарак.

„Продължаването на договора на Гуардиола е фантастична новина за Манчестър Сити. Ние сме привилигировани от възможността да играем красив футбол, да печелим титли, да чупим рекорди и да постигаме феномелани неща – като 100-те точки във Висшата лига. Пеп доказа, че този стил носи успехи и във Висшата лига. Той направи невероятни неща, които не бяха постигани до този момент във Висшата лига“, заяви изпълнителният директор на „гражданите“ Феран Сориано.

Гуардиола е спечелил 77 от 113 мача, в които е водил отбора на Манчестър Сити.

Хосеп Гуардиола има спечелени 23 отличия в 9 сезона в своята треньорска кариера.