От петия в класирането на Серия А Лацио обявиха подробности около традиционния едноседмичен летен лагер, който орлите организират за деца през лятото.

От римския клуб съобщават, че няма значение дали малчуганите са италианци или не, а единственото изискване е да бъдат на възраст между 7 и 16 години, и разбира се да бъде заплатена такса, която е 680 или 850 евро, в зависимост от това на кой камп ще отиде детето.

В тази цена влиза екипировка, същата като на представителния тим на Лацио, закуска, обяд и вечеря, както и две междинни хранения през деня, и разбира се най-важното – едноседмични тренировъчни занимания, провеждани от треньорите от детско-юношеската школа на тима.

Ако децата покажат достатъчно умения и класа, те дори може да получат предложение да преминат в някой от отборите от академията на Лацио.

Повечето големи отбори в Европа организират подобни тренировъчни лагери през лятото и всеки родител може да запише детето си в любимия му отбор, стига обаче да разполага със съответните финансови възможности.