Президентът на Барселона Жоан Лапорта отново изрази възхищението си от работата на навия треньор на каталунците Ханзи Флик.

"Започнахме много добре. Нашият треньор се справя много добре. Той не търси оправдания. Контузиите са неудобство, но той се справя с всички проблеми. Сега някои много важни играчи се възстановяват и чакаме Де Йонг, който вече поигра няколко минути, също Фермин, Дани Олмо, Гави. Има много мачове и календарът ни принуждава да имаме дълбочина в състава. Приносът на младежкия отбор е много добър.

Флик върши невероятна работа. Той е много професионален треньор и управлява отбора много добре. Играчите разбират начина, по който той иска да управлява отбора.

Деко доведе Флик в Барселона. Той реши, че Флик ще бъде наш треньор и беше много уверен, че това ще работи много добре.

В същото време Ханзи е запален по Барселона. Той интегрира много млади футболисти в първия отбор, с които вече подписахме професионални договори."

По повод загубата на Реал (Мадрид) от Лил с 0:1 в Шампионската лига Лапорта не успя да скрие усмивката си, но запази фокуса върху "балугранас":

"Ние гледаме себе си. Изиграхме добър мач срещу Йънг Бойс с пет гола и сега трябва да мислим за Алавес, където е много важно да спечелим преди паузата, тъй като е по-добре да завършим този период с победа."