Селекционерът на България Петър Хубчев разкри, че вече е подписал новия си договор и той е за две години, като обхваща европейските квалификации. Той разкри и някои малки детайли от него.

"Да, имам нов договор. Контрактите във футбола са в голяма степен условни. Моят е за две години, но никой не е сигурен, че ще е до края. В него има точки, при които и едната и другата страна могат да реагират." 

Гълъбинов: Няма място за отстъпване назад

"По някои от нещата даже не сме разговаряли. Ще настоявам до последно във всяка една възможна дата да имаме по една контрола. Това за мен е първа проверка. От следващата година ще бъде по различен начин и ще има Купата на Нациите. Всяка една възможност ще искаме да имаме приятелски мачове", заяви Хубчев.

Антон Недялков разкри защо контролите са важни за България

Годината за него и националите ще приключи с контролата срещу Саудитска Арабия в Лисабон. Това е първата контрола под ръководството на специалиста, а той беше категоричен, че при слаби изяви този мач може да се окаже последен за тези, които не се раздават. 

Сашо Цветков: Приемаме този мач като квалификация

"Надявам се искрено да знаят тези, които не се раздават. Това е много важно за мен тези хора да знаят за какво става въпрос. От поведението на някои, които сега са тук, те са разбрали. Но не искам да споменавам имена. Вижда се всичко на мачовете и тренировките." 

Михаил Александров: Винаги искам България да бие

"За всеки един този мач със Саудитска Арабия може да е последен. Не само за тези, които не са се раздавали досега", заяви още селекционерът и добави, че има доверие на всички извикани. 

България би хита Исландия при 19-годишните

"Националният отбор се подготвя по-различно от един клубен отбор. Нямаме и толкова възможности за много контроли, затова няма да правим много експерименти. Вярвам на момчетата, които съм викал и ще продължа да разчитам на тях. Разбира се, има някои смени на някои лагери", сподели още селекционерът и разкри дали е можело да има друг съперник за контролата. 

"Имахме запитвания от Украйна, Албания, но там имаше някакво несъответствие с датите, имаше и други запитвания, но сме се спрели на този вариант. Не сравнявайте Саудитска Арабия с другите отбори, играчите трябва да са максимално отговорни. Заблуждавате се, ако мислите, че са по-слаб отбор", заяви треньорът и сподели какви са целите му за следващите квалификации. 

"Цел не ми е поставяна цел от никого, не са идвали хора да ми кажат какво трябва да се стигне. Но аз искам а всяка цена да се класираме на Европейско първенство. Ако не успеем да се класираме, никой няма да се интересува как и защо не е постигната целта."

"И обратното. Не ми се иска да говорим от сега, от март месец искам да се концентрираме и да убедим всички, че това е целта ни", заяви Хубчев и сподели дали вече си е направил изводите от изминалия квалификационен цикъл. 

"Още не съм направил големите изводи от квалификациите. Обикновено декември месец е времето за изводи и равносметки, нека мине този мач и ще ги направим", завърши селекционерът на България.