Българският национален отбор при 19-годишните започна по перфектен начин европейските квалификации. Те надделяха на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен с 2:1 над хита в европейския футбол в момента Исландия. 

Този мач беше решен след късна драма. Резервата Тони Иванов откри по-малко от четвърт час преди края на мача, а после играчът на Левски Станислав Иванов удвои и предреши всичко. Исландия вкара дузпа малко преди края, но не остана време за обрат. 

Българите бяха по-активни в този мач, като още в началото изпуснаха няколко положения чрез Иван Тилев и Станислав Иванов. Стефан Любичич от исландския състав пропусна единствения шанс за тима си преди почивката, след като ударът му беше уловен от вратаря Димитър Шейтанов. 

Най-чистата възможност преди почивката пропиля Атанас Кабов, който от няколко метра не можа да уцели вратата. Отново той пропусна от страхотна ситуация и малко след почивката, а най-хубавият шанс за исландците не беше реализиран в 58-та минута, когато ударът на Тригвасон срещна горната греда. 

Така се стигна до заключителните минути, в които дойде и развръзката. Първо в 77-та минута нашите откриха резултата. Тогава капитанът Станислав Иванов, направил много силен мач, проби по левия фланг и намери на страхотна позиция Иван Тилев, чийто удар беше избит от вратаря. При добавката Тони Иванов се разписа от близка дистанция за 1:0. 

Всичко изглеждаше приключило в 83-та минута. Тогава Станислав Иванов се подигра със защитата на Исландия след страхотен пробив и с удар от малък отляво на вратата прониза мрежата за 2:0. 

В 86-та минута исландците се върнаха в мача, след като Финсон реализира дузпа, а в заключителните секунди можеха да изковат и равенството, но страхотна намеса на вратаря Шейтанов ги лиши от това. 

Така нашите момчета започнаха с победа в групата, в която са още Англия и Фарьорските острови. За следващия етап на Европейското първенство се класират първите два тима от всяка група.