Селекционерът на България Петър Хубчев се очаква да направи четири промени в състава за мача с Швеция в сравнение от този с Франция. Световната квалификация е тази вечер от 21.45 часа на „Френдс Арена” в предградието на Стокхолм – Солна. Срещата ще може да проследите в сайта Gong.bg и по Дарик радио.

В защита Димитър Пиргов и Живко Миланов ще отстъпят местата си на Антон Недялков и Васил Божиков, а в халфовата линия Марселиньо и Михаил Александров ще бъдат заменени от Ивайло Чочев и Симеон Славчев.

Ново трудно изпитание пред България

Хубчев показа този вид на стартова единадесеторка на официалната тренировка на българите снощи. Той заяви, че иска неговият тим да владее повече топката и затова ще заложи на често използваната от него в Берое схема 4-1-3-2.

Швеция пуска нов нападател срещу България

На вратата отново ще стартира Владислав Стоянов. Като крайни защитници ще действат съотборниците в турския Касъмпаша - отдясно Страхил Попов, а отляво – Васил Божиков. Бранителят на ЦСКА-София Антон Недялков ще партнира на левскаря Александър Александров в центъра на отбраната.

Капитанът Светослав Дяков ще бъде свръзката между защитата и халфовата линия. Пред него ще играе триото Георги Костадинов, Симеон Славчев и Ивайло Чочев.

В нападение се очаква да си партнират Ивелин Попов и Георги Миланов.  


Може да се включите в анкетата ни, където ви питаме „Какъв очаквате да бъде изходът на мача между Швеция и България?“


Ивайло Йовчев, специален пратеник на Дарик радио в Швеция