Треньорът на шведите Яне Андерсон ще пусне нов нападател в мача с България тази вечер. Световната квалификация е от 21.45 часа на „Френдс Арена” в предградието на Стокхолм – Солна. Срещата ще бъде предавана пряко по Gong.bg и по Дарик радио.

Острието на Тулуза Ола Тойвонен ще застане на върха на атаката на „тре крунур” вместо започналия срещу Люксембург Джон Гуидети.

Ново трудно изпитание пред България

Според местните журналисти промяната е продиктувана от незадоволителната игра на нападателя на испанския Селта срещу тима от Великото херцогство. Шведите победиха трудно с 1:0 като гост.

Други промени в тима на Андерсон няма да има. На вратата ще стартира стражът на датския ФК Копенхаген Робин Олсен. Капитанът Андреас Гранквист (ФК Краснодар) и Виктор Линдельоф (Бенфика) ще действат като централни бранители, отдясно в защита ще играе голмайсторът от Люксембург Микаел Лустиг (Селтик), а отляво – Мартин Олсон (Норич).

Четиримата халфове за шведите отдясно наляво ще бъдат: Джими Дурмаз (Тулуза), Албин Екдал (Хамбургер ШФ), Оскар Хийемарк (Палермо) и Емил Форсбер (РБ Лайпциг).

В предни позиции на Ола Тойвонен ще помага съотборникът на Иван Иванов в гръцкия Панатинайкос Маркус Берг.


Може да се включите в анкетата ни, където ви питаме „Какъв очаквате да бъде изходът на мача между Швеция и България?“


Ивайло Йовчев, пратеник на Дарик радио в Швеция