Представителната футболна селекция на България е изправена пред ново трудно изпитание. „Трикольорите“ излизат срещу Швеция в третия си мач от квалификационна група А за Мондиал 2018. Двубоят е тази вечер, от 21.45 часа, като ще може да бъде проследен в сайта Gong.bg и по Дарик радио.

До момента отборът ни има една победа и една загуба. В първата си среща „лъвовете“ победиха мъчно Люксембург. Тогава селекционер бе Ивайло Петев. Във втория си мач, вече начело с Петър Хубчев, отборът ни инкасира поражение с 1:4 от Франция.

Шведите притеснени от треньорската смяна в България

Така преди сблъсъка с Швеция България има актив от три точки и е на четвъртото място в класирането на Група А. Швеция е позиция напред с 4 пункта, колкото имат и първият, и вторият - Холандия и Франция.

Съдбата противопостави Швеция на България и в квалификациите за Световното през 2006 година. Тогава шведите, водени от Златан Ибрахимович, постигнаха две безапелационни победи с по 3:0.

Сега обаче скандинавците ще бъдат без голямата си звезда. Ибра сложи край на кариерата си в националния тим през лятото, заедно с Андреас Исаксон, Ким Калстрьом, Еркан Зенгин, Микаел Антонсон, Понтус Вернблоом и Себастиан Ларсон. А селекционерът на тима Яне Андерсон е ангажиран с отговорната задача да изгради нов отбор.

Добрата новина за България и Петър Хубчев преди сблъсъка е, че в състава ни няма кадрови проблеми след мача с Франция. Хубчев, който показа реализъм преди битката с шведите, ще може да разчита на всичките си налични играчи.

Същевременно медиите в Швеция информираха, че интересът към двубоя е слаб. Местните издания писаха, че са разпродадени едва 20 хиляди места от Френдс Арена, при все, че капацитетът му е над 50 хиляди.

Ден преди мача пък автобусът на домакините бе опожарен. Причината за неприятния инцидент е техническа неизправност.


Може да се включите в анкетата ни, където ви питаме „Какъв очаквате да бъде изходът на мача между Швеция и България?“


Ето и останалите мачове от програмата:

Група А

21.45 часа Беларус – Люксембург (GONG PLAY)
21.45 часа Холандия – Франция (GONG PLAY и DIEMA SPORT)

Група В

21.45 часа Андора – Швейцария (GONG PLAY)
21.45 часа Фарьорски острови – Португалия (GONG PLAY и DIEMA SPORT 2)
21.45 часа Латвия – Унгария (GONG PLAY)

Група Н

21.45 часа Босна и Херцеговина – Кипър (GONG PLAY)
21.45 часа Естония – Гърция (GONG PLAY)
21.45 часа Гибралтар – Белгия  (GONG PLAY)