Полузащитникът на българския национален отбор по футбол Симеон Славчев изключи нуждата от допълнителна мотивация за и без друго важния квалификационен мач срещу Беларус. Според бившия ас на Литекс в лагера на националите на всички им е достатъчен фактът, че салекционерът Петър Хубчев вярва в техните качества.

23-годишният играч прекара отминалия сезон под наем в Лехия Гданск, като беше много близо това да стане шампион на Полша. Накрая тимът му завърши на 4-о място в местното първенство, а Славчев бе една от основните движещи сили.

Хубчев: Чака ни сериозен мач, усещам желание у момчетата

Сега футболистът е напълно готов да превключи на вълна „България”, като после ще мисли върху бъдещето си в Спортинг Лисабон.

„Разочарован съм, понеже можех да стана шампион на Полша. Първенството беше доста оспорвано, за наше нещастие не взехме никакъв медал, макар и с равни точки с втория и третия (по 42 – б.р.)”, каза Славчев.

Страхил Попов: Да затвърдим постигнатото ще е много по-тежко

„Дали съм уморен? Чувствам се в прекрасна форма изиграх доста мачове. Мога да гарантирам за мача в Борисов, че ще бъда на 100 процента готов и в оптимална кондиция.”

„Ние, футболистите сме напълно наясно с възможностите си. Като гледам и момчетата, никой не е дошъл от Кардиф, нито е играл в Шампионската лига, никой не е дошъл с директен полет от Барселона, Манчестър… Ние си повярвахме, че можем да побеждаваме. Важни са дисциплината и тактическата подготовка. Треньорът застава зад нас, това е достатъчна мотивация.”

„Наемът ми в Лехия свърши, изиграх най-добрия си сезон извън България. Нека мине мачът с Беларус, после ще има повече яснота около бъдещето ми. Сега приоритетът е квалификацията срещу Беларус”, подчерта Славчев.