Десният краен бранител на националния ни отбор по футбол Страхил Попов очаква в световната квалификация срещу Беларус да ни бъде много по-тежко, отколкото при изненадващата победа над Холандия по-рано през годината.

„Лъвовете” удариха холандците с 2:0 в София на 25 март и до голяма степен възобновиха шансовете си спрямо челните позиции в група А от зона Европа. Във временното класиране отборът ни заема третото място с 9 точки и изостава с една от втория Швеция и съответно с 4 спрямо лидера Франция. Шведи и французи ще играят един срещу друг по същото време, когато България гостува в Борисов, което значително повишава важността на нашата визита.

Хубчев: Чака ни сериозен мач, усещам желание у момчетата

„Запознати сме, наблюдавахме част от мачовете им. Знаем що за тим е Беларус. Направиха равен с Франция. Стабилен отбор със здрави физически футболисти. Надявам се всички да бъдем концентрирани, защото ще бъде доста трудно”, коментира 26-годишният Страхил Попов.

„Да, тази победа над Холандия може да даде самочувствие, но лично според мен този мач сега ще бъде по-труден. Да затвърдиш постигнатото е много по-трудно. Отборът на Беларус няма какво да губи, затова ще ни бъде доста по-тежко.”

„И преди казах – доста са здрави физически, високи, едри футболисти. Трябва да обърнем внимание на това нещо. Ще анализираме тук във видеоразборите. Ще преценим кои слаби техни страни ще ни бъдат от полза. Още не сме навлезли така детайлно, че да кажа как ще подходим спрямо слабостите им и кои от тях ще използваме”, добави играчът на турския Касъмпаша.