Националният селекционер на България Петър Хубчев коментира предстоящата световна квалификация с Беларус на 9 юни. Специалистът изрази очакванията си сериозен мач, като добави, че усеща желание във възпитаниците си.

Преди двубоя България заема третото място в квалификационна група А. „Трикольорите“ са с актив от 9 пункта. Беларус е пети с 2 точки.

Голямо признание за лекаря на националите

„Концентрирани и мотивирани са момчетата - на това държим. Отнесоха се сериозно поне до сега. Една от задачите ни бе да ги убедим, че ни чака сериозен мач“, започна Хубчев.

Славчев: Треньорът е зад нас, това мотивира достатъчно

„Горе-долу ми е избистрен съставът. Имаме още две или три тренировки. Трябва да видим как ще се получат нещата. Аз много пъти казах, че до последната тренировка преди Холадния имахме колебания за някои от постовете. Ще видим сега как ще се получи“.

„Достатъчно говорихме с момчетата с какво ще ни затрудни Беларус, смятам на тях да кажа. Както и с какво ще противодействаме“.

„Няма как, както и да говорим да забравим мача с Холандия. Нормално е е всеки да го има в главата си, но като цяло е позабравен и сме концентрирани върху това, което предстои“, допълни специалистът.

Божиков: Дано с добри изяви да върнем хората на стадиона

„Много често говоря пред вас. Винаги съм казвам, че не разчитам на традиции. Сигурно чисто статистически сме по-добре в изиграните мачове до сега. Сигурен съм, е отборът на Берарус е силен. Чака ни битка. Ние ще противодействаме с това, с което противодействахме на Холандия. Трябва да ги надтичаме и надборим. Това за мен са пътищата, другото е късмет“, отсече селекционерът.

„Този мач е след края на нашия сезон. Вчера играха двама човека. Няма как. Една от основните ни задачи бе да балансираме. Не съм аз човекът, който да коментира програмата на УЕФА. Аз бих предпочел да играем на 13-и. Ако ме чуе някои клубен треньор ще ме напсува, защото някои са започнали подготовка вече. Така или иначе трябва да го играем този мач“, допълни Хубчев.

„Не усещам да има желание за почивка у играчите. До вчера бе така. Много концентрирани бяха момчетата. Усещам желание за този мач“, завърши Хубчев.