Националният селекционер по баскетбол Любомир Минчев бе категоричен след поредната контрола преди евроквалификациите, че е доволен от старанието на играчите, но има още работа преди официалните мачове.

България загуби от Австрия с 94:95 точки след продължение в Арена Ботевград, където ще приеме и съперниците си в евроквалификациите.

„Доволен съм от момчетата като старание в тренировъчния процес. Днес също в мача не мога да се оплача като старание. Имаше грешки в защита, включително в продължението и те направиха една преднина. След това успяхме да се върнем. Имахме шанс да спечелим, но не успяхме. Ще си направим анализ“, коментира Любо Минчев и добави:

„Винаги има върху какво да се работи. Днес се опитах да дам време на Станимир, който трябва лека полека да влезе във форма. Мисля, че днес се видяха доста ясно, че има да се работи върху различни неща.“

На въпрос за съперниците, сред които са Украйна, Словения и Косово, Минчев заяви: „Украйна играе с широк състав, а някои основни състезатели играят малко.“

Старши треньорът на националния тим по баскетбол сподели и че вече е почти наясно срещу кой от съперниците ще използва американския гард или центъра, които ще облекат официално екипа на България за предстоящите евроквалификации. „Аз горе долу съм наясно, просто не искам да обявявам“, каза Минчев, който може да използва само един натурализиран състезател за даден мач.